aanleiding

 

In 2015 namen Roos-Marijn Kinkel en Gideon Roggeveen het initiatief om in een leegstaand schoolgebouw in het centrum van Leiden een galerie, koffiebar en culturele ontmoetingsplaats te vestigen. Het zogeheten ‘Old School’ werd een groot succes en een waardevolle aanvulling van het culturele klimaat in Leiden.

 

Na vijf jaar maandelijkse exposities, wekelijks allerhande activiteiten en heel veel samenwerkingen met partners in de stad, besloten de initiatiefnemers dat het tijd was voor iets anders. Hoe bestendig het concept ook leek, de invulling was tijdelijk. Het pand is door de gemeente Leiden verkocht.

 

 

Doelstelling 

 

Stichting de Leidse School heeft ten doel:

  • het bevorderen van de kennis bij het publiek van hedendaagse kunst in al haar verschijningsvormen, zulks in de meest uitgebreide zin, met name die kunstuitingen van makers uit Leiden.
  • het bevorderen en het organiseren van kunst- en cultuur gerelateerde activiteiten in Leiden.
  • het organiseren en doen organiseren van exposities, lezingen en andere activiteiten op het gebied van hedendaagse kunst en cultuur.
  • en het verrichten van het al hetgaan met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Gideon Roggeveen

Theatermaker, presentator, organisator. 

 

gideonroggeveen.nl

tel: 06-15230030

team

 

Het kern team van Stichting de Leidse School bestaat uit oprichters Gideon Roggeveen en Roos-Marijn Kinkel. Zij initieren projecten en voeren die vaak  samen met andere  Leidse makers uit, of ze zijn op een andere manier betrokken bij projecten die door de stichting worden gedragen. Ze maken geen onderdeel uit van het bestuur.

Roos-Marijn Kinkel

Vormgever, tentoonstellingsbouwer, cultureel ondernemer. 

 

roosmarijnkinkel.nl

tel: 06-54302284